Моят град е моята крепост

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в партньорство с Министерството на образованието и науката, стартира образователно-патриотична кампания „Моят град е моята крепост“. Кампанията има за цел да популяризира постигнатото в регионите със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и да накара децата да се гордеят още повече с родните си места. Водещи ще бъдат известните актьори Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, които ще изпитват деца от 5, 6 и 7 клас под формата на викторини. Участниците ще премерят знания в три състезателни кръга. В първи кръг всеки отбор ще отговаря на два въпроса от родния му край, като ще трябва да познае обектите от снимката (културна и туристическа инфраструктура, финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“). Във втори кръг участниците ще трябва да познаят изпълнителят и името на песента, от която ще чуят откъс. Последният кръг ще е колело на късмета с региони, всеки отбор отговаря на въпроси за региона, който показва колелото. Петчленно жури ще оценява представянето на учениците.

По време на кампанията ще бъдат проведени четири полуфинала, съответно в Шумен, Кюстендил, Габрово и Стара Загора. Отборите финалисти от четирите събития ще премерят сили в последното събитие, което ще се проведе в град София и на него ще бъде определен победителят. 

Всяко събитие ще бъде съпътствано от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения. За всички участници са предвидени награди.