Десислава Терзиева: Над 65 милиона лева ще бъдат инвестирани тази година по Публичната инвестиционна програма в Североизточна България

Десислава Терзиева: Над 65 милиона лева ще бъдат инвестирани тази година по Публичната инвестиционна програма

29 април 2014 | 16:27

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри официално производствена база за горещо поцинковане в град Каспичан. Инвестицията възлиза на над 6 млн. лв.
„Като министър на регионалното развитие се радвам да присъствам на откриване на нови производства, където хората ще работят и съм сигурна, че този завод ще допринесе за икономическия растеж на района”, каза Терзиева. По думите й откриването на новата мощност е доказателство за положителната бизнес среда в България. „Правителството продължава да работи последователно и за намаляване на административните тежести, за насърчаване на инвестициите и създаване на условия за икономически растеж и заетост”, каза Терзиева и подчерта, че на първо време се разкриват нови 60 работни места.
Министър Терзиева коментира, че подобрената бизнессреда е ключов фактор за развитието на регионите, паралелно с държавните инвестиции в базисна инфраструктура. Тя обобщи, че над 65 милиона лева ще бъдат инвестирани тази година по Публичната инвестиционна програма на правителството в Североизточна България, която обхваща областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. От тях над 44,6 млн.лв. са насочени за финансиране на проекти на общини.