Дванадесета среща на Съвещателния борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването

Дванадесета среща на Съвещателния борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването

26 май 2009 | 12:00

От 25 до 28 май 2009 г. в София, хотел Шератон, зала Роял 3, се провежда Дванадесетата среща на Съвещателния борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването и санитацията и паралелна министерска конференция на страните от региона на Черно море.
Срещата се организира по инициатива на министър-председателя Сергей Станишев и с участието на председателя на Съвещателния борд, престолонаследника на Кралство Холандия Негово кралско височество Оранския принц Вилем Александър.
Съвещателният борд на Генералния секретар на ООН по водоснабдяването и санитацията провежда за първи път заседание в страна от Централна и Източна Европа.
В рамките на форума, на 27 май т.г. от 9.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който е председател на организационния комитет, ще открие министерска конференция на тема „Водоснабдяването и санитацията в малките населени места на страните от черноморския регион”. В нея ще участват представители на Европейския съюз, международни организации и финансови институции.
Предвижда се форумът да приеме декларация на министрите от Черноморския регион, която да даде инициатива за реализацията на съвместни проекти в областта на водоснабдяването и санитацията.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”