Конкурс за избор на управител на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, гр. Велико Търново

Конкурс за избор на управител на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, гр. Велико Търново

28 ноември 2022 | 16:47
Прикачени файлове (2)

Министерството на регионалното развитие и благоустройството

с адрес: гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 17-19

 

На основание на Заповед № РД-02-14-1138/25.11.2022 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството, във връзка с чл. 9, ал. 2 от Наредбата за изискванията и критериите за ВиК операторите и за квалификацията на персонала им, приета с Постановление № 11 на Министерския съвет от 23.01.2018 г. (обн., ДВ, бр. 9 от 2018 г.)

 

ОБЯВЯВА

Конкурс за избор на управител на “Водоснабдяване и канализация Йовковци” ООД,

гр. Велико Търново

  1. Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността:

а/ Образование: висше инженерно, икономическо или юридическо, с образователно -квалификационна степен "магистър".

б/ Професионален опит:

- най-малко 5 години професионален опит на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност - предоставяне на комунални услуги, или

- най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция.

  1. Необходими документи за участие в конкурса:

- заявление за участие по образец – Приложение № 1;

- декларация по образец – Приложение № 2;

- автобиография;

- копия от документи за завършено висше образование,  придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност;

- копия от документите, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (трудова, служебна или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ професионален опит);

- копия от други документи, удостоверяващи изпълнението на изискванията за заемане на длъжността.

  1. Начин на провеждане на конкурса:

Първи етап: Предварителен подбор на кандидатите по документи (наличие на всички документи по т. 2  и проверка на съответствието им с обявените изисквания). До участие в следващ етап от конкурса се допускат лицата, които са представили всички необходими документи и които отговарят на обявените изисквания.

Втори етап: Разработване на концепция за развитие на търговското дружество за 5-годишен период на управление (концепцията се разработва само от допуснатите кандидати след първия етап, в обем до 15 страници).

Трети етап: Събеседване с кандидатите, включващо въпроси по представената концепция, познаване на нормативната уредба, касаеща дейността на търговски дружества, осъществяващи дейности по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системи, в качеството им на ВиК оператори, представяне на способността на кандидата да планира и взима управленски решения, административни, професионални и делови качества и др.

  1. Договорът за управление с избрания кандидат за управител се сключва за срок от 5 години. Месечното възнаграждение на управителя се определя при условията и реда на чл. 56 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия.

 

Документите за участие в конкурса се подават лично или чрез писмено упълномощено лице в Центъра за административно обслужване в сградата на МРРБ: гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 17-19, в срок до 09.12.2022 г. 17.30 часа.

Списъци и други съобщения във връзка с провеждането на процедурата за конкурса ще бъдат обявявани на официалната електронна страница на МРРБ – www.mrrb.government.bg.

 

Информация за обработване на лични данни

за целите на провеждане на процедура за конкурс за избор на управител на “Водоснабдяване и канализация Йовковци” ООД, гр. Велико Търново, съгласно чл. 13 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните) (Регламент (ЕС) 2016/679).

  1. Предоставените лични данни на администратора на лични данни - Министерството на регионалното развитие и благоустройството са необходими за провеждане на конкурс за възлагане на управление на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, гр. Велико Търново.
  2. При не предоставяне на горепосочените лични данни не могат да бъдат изпълнени посочените законови изисквания за участие в процедурата;
  3. Администраторътне извършва други действия на обработка, по отношение на лични данни, освен за целите на процедурата за конкурса.
  4. Срокът за съхранениена предоставените лични данни е съгласно действащата нормативна уредба.
  5. Участниците в процедурата иматправода изискват от администратора заличаване и коригиране на личните данни, обработването на които не отговаря на изискванията на Регламент ЕС 2016/679 и Закона за защита на личните данни, които права могат да упражнят чрез отправяне на писмено изявление до администратора, включително изпратено по електронен път.

 

Лице за контакт: Соня Димитрова, тел: 02 9405 358, технически секретар на Комисията за провеждане на конкурса.

Краен срок за подаване на документи: 09.12.2022 г., 17.30 часа

Краен срок за обявяване на допуснатите и недопуснати кандидати: 7 работни дни след изтичане на срока за подаване на документи.

До участие в следващ етап от конкурса се допускат лицата, които са представили всички необходими документи и които отговарят на изискванията, посочени в обявата.

Краен срок за представяне от допуснатите кандидати на концепция за развитие на предприятието за 5-годишен период на управление - 10 работни дни от публикуване имената на допуснатите и недопуснатите кандидати.

Всеки допуснат кандидат може да получи от лицето за контакт копия от счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите, отчет за собствения капитал и отчет за паричните потоци за последните три отчетни годишни периоди на дружеството.

Концепцията се предоставя на техническия секретар на Комисията в сградата на МРРБ, гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 17-19, етаж 2, стая 226, тел: 02 9405 358.

Одобрени кандидати

  1. Калин Иванов Нейчев;
  2. Илиян Борисов Илиев.

 

Неодобрени кандидати

Няма недопуснати кандидати.

 

Допуснатите кандидати трябва да разработят концепция за развитие на търговското дружество за 5-годишен период на управление, която да предоставят на техническия секретар на Комисията в сградата на МРРБ, гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 17-19, етаж 2, стая 226, тел: 02 9405 358, в срок от 10 работни дни от публикуване на имената на допуснатите и недопуснатите кандидати (04.01.2023 г., 17.30 часа).

Датата, часът и мястото за провеждане на събеседването с кандидатите ще бъдат обявени допълнително на електронната страница на МРРБ.

 

Съобщението е публикувано на 15.12.2022 г.

 

Събеседването с кандидатите в конкурс за избор на управител на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, Велико Търново ще се проведе на 13.01.2023 г. (петък) в зала Пресцентър „Б“ в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на адрес: гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий” № 17-19 както следва:

 

13.01.2023 г. (петък)

10.30 часа – Илиян Илиев;

11.00 часа – Калин Нейчев.

 

След проведения конкурс за избор на управител  на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, гр. Велико Търново, за спечелил конкурса е определен Илиян Илиев.

  • Прикачени файлове (2)
    Заявление за участие - Приложение 1
    Декларация - Приложение 2
Прикачени файлове (2)