Министър Цеков нареди спешна проверка защо се бави основният ремонт на пътя Мъдрец - Гълъбово

Министър Цеков нареди спешна проверка защо се бави основният ремонт на пътя Мъдрец - Гълъбово

02 юли 2023 | 18:07

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков нареди спешна проверка на процедурите за основен ремонт на третокласния път III-5504 Мъдрец - Гълъбово. Ръководствата на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ВиК – Стара Загора трябва до вторник да предоставят доклади, включително и за възможностите за подмяна на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето.

Проверката ще изясни какво са обещавали и направили последните министри на регионалното развитие и благоустройството пред жителите на Гълъбово и Обручище. Очаква се до дни да се изясни фактологията – да се установи етапът, на който се намира процесът, какви са проблемите и вариантите за законови възможности за ускоряването му. На база на събранните данни в максимално кратък срок ще се изработи план за трайно решаване на проблема за жителите на района.

През последните годините хората на Гълъбово и Обручище протестираха многократно и получаваха обещания от няколко министри на регионалното развитие и благоустройството за ремонт на пътя. Третокласният път не е ремонтиран основно от 1976 г. По него всеки ден минават над 2000 работници от рудниците на мините към „Марица изток“.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството