Министър Петя Аврамова ще бъде в Сливен за третия полуфинал на кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“

Министър Петя Аврамова ще бъде в Сливен за третия полуфинал на кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“

23 октомври 2018 | 13:19

Утре, 24 октомври, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще бъде на посещение в Сливен, където от 14.30 часа ще се проведе третият полуфинал от образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“. В него ще участва и заместник-министър Деница Николова.

В зала „Сливен“ знания ще премерят ученическите отбори от областите Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора. Те ще бъдат изпитвани от водещите – актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, какво знаят за България и за родните си места.

Преди това заместник-министър Николова ще открие информационен ден за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Срещата ще се състои от 11.00 часа в зала „Май“ (заседателната зала на Общински съвет Сливен).

В 13.00 часа регионалният заместник-министър ще открие обществени пространства, обновени по проекта за подобряване на градската среда на Сливен. Церемонията ще се проведе на благоустроеното поречие на р. Асеновска от страната на ул. „Димитър Пехливанов – Добрович“.