Министър Петя Аврамова ще открие виртуален форум за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции

Министър Петя Аврамова ще открие виртуален форум за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции

02 декември 2020 | 13:37

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще открие утре, 3 декември, в 9.30 часа виртуалния „Форум Реал“.

Събитието ще се проведе в периода 3 - 5 декември и ще представи иновации в строителството, недвижимите имоти и инвестициите.

Във форума ще се включат и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и инж. Николай Станков – съветник на регионалния министър.

Пред участниците инж. Станков ще представи проект за стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор, по който МРРБ работи във връзка с дигитализацията на строително-инвестиционния процес у нас. Той ще бъде лектор същия ден в 16.40 часа в панела „Колко дигитално може да е строителството днес?“.

Участието на заместник-министър Николова във форума също е на 3-ти декември в 14.30 часа, в панел на тема „Новите възможности за живот извън градовете“.

Над 60 са предвидените дискусии, които ще се проведат в рамките на форума. Посетителите ще могат да чуят какви са тенденциите и очакванията за цените на имотите, как ще се променят цените на тока и природния газ, какви са основните приоритети и цели в Националния план за енергетиката и климата до 2030-а година, както и новите възможности за живот извън градовете. Сред темите са и ролята на умния дом в ежедневието ни, как ще изглеждат домовете и офисите в близко бъдеще. Ще се обсъждат също въпроси, свързани с качеството на въздуха и влиянието му върху цените на имотите, какво прави един град умен, как транспортът ще се променя и други.

Предвидени са специализирани дискусии за всички участници на строително-инвестиционния пазар, а посетителите ще могат да присъстват на работни срещи и обучения.

В конферентната програма като лектори ще участват архитекти, строители, финансисти, инвеститори, анализатори, дизайнери, иноватори, учени, общественици и представители на изпълнителната и местна власт в България. За нуждите на събитието ще бъдат създадени 3 виртуални конферентни и няколко изложбени зали.

 

Уважаеми колеги, участията на представителите на МРРБ могат да бъдат проследени на: https://forum-real.com/bileti.php. Необходима е безплатна регистрация като посетител.  Всеки зрител ще получи линк за достъп до всички панели от трите дни на конферентната програма.

При нужда от допълнителна информация можете да позвъните на тел.:02/9405694.