МРРБ ще продължи да си партнира със Световната банка

МРРБ ще продължи да си партнира със Световната банка

03 юли 2023 | 17:38

Министър Цеков се срещна с постоянния представител на Световната банка в България Лесе Мелгард

Възможностите за разработването на нова стратегия за развитие на пътната инфраструктура в страната в партньорство със Световната банка обсъди министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на среща с постоянния представител на банката у нас Лесе Мелгард.

„Моята първа стъпка, като министър тук, е да създадем такава стратегия, с ясни цели, за да бъдат изпълнени обекти, от които страната ни има нужда за повишаване на транспортната свързаност“, подчерта министърът и даде пример с необходимостта от изграждането на пътните участъци Видин – Кулата, Русе – Маказа, автомагистрала „Черно море“ – стратегически важни за страната ни. По думите му изграждането на големите инфраструктурни проекти е важно за развитието на държавата и повишаване на конкурентоспособността на всички сектори от икономиката.

„Световната банка е важен партньор за България и високо оценяваме досегашната й подкрепа“, подчерта министър Цеков и изтъкна, че МРРБ и банката имат дългогодишно сътрудничество по редица проекти в пътната, жилищната и ВиК инфраструктура. 

В хода на разговора Лесе Мелгард от своя страна изтъкна готовността на банката да продължи партньорството с регионалното министерство.

Двамата се обединиха около мнението, че това сътрудничество е необходимо да се укрепи и да бъде разширявано – включително и в сферата на повишаване на административния капацитет.

 

Министерство на регионалното развитие и благоустройството