Отборът на Кърджали спечели третия полуфинал в кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“

Отборът на Кърджали спечели третия полуфинал в кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“

24 октомври 2018 | 17:46

Рачков и Зуека изпитаха ученици от осем отбора в оспорвано състезание в Сливен, следващият полуфинал е в Габрово

 

Отборът на Кърджали спечели третия полуфинал от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“. На оспорвано състезание в Сливен седмокласниците Василена и Павел от СУ „Отец Паисий“ в град Кърджали спечелиха правото да представят Южна и Югоизточна България на големия финал в София. Той ще е на 4 ноември в зала 1 на НДК.

На състезанието в Сливен сили премериха осем отбора от Южна Централна и Югоизточна България. Учениците бяха изпитвани от звездните водещи Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека. На второ място се класира отборът на област Пловдив, който до последно имаше равен брой точки с учениците от Кърджали. След въпроси от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова обаче бяха избрани финалисти. Трети е отборът на Стара Загора.

В зала „Сливен“ знания  премериха още  ученическите отбори от областите Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Смолян. Всички бяха изпитвани от актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, а представянето им бе оценявано от жури с председател министър Аврамова. В журито бяха още заместник-регионалният министър Деница Николова, областният управител на Сливен Чавдар Божурски, кметът на Сливен Стефан Радев и Лидия Дамянова – експерт от Министерството на образованието и науката, които са партньор на МРРБ в кампанията.

Министър Аврамова връчи наградите на победителите и поздрави учениците за показаните знания. „Всички участници бяха подготвени много добре. Желая на всички да бъдете смели, учете много, бъдете упорити да следвате мечтите си и ги реализирайте, за което трябва труд и упоритост“, пожела министърът. Тя каза още, че целта на инициативата е учениците да се възпитават в любов и грижа за родния град и да се гордеят с корените си.

Досега за големия финал на 4 ноември са се класирали отборите на Шумен, Перник и Кърджали. На състезание в Габрово на 30 октомври ще бъде избран четвъртият финалист. Тогава сили и знания ще премерят отборите на Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен.