Петима министри от България и Република Северна Македония ще участват в работно заседание в София

Петима министри от България и Република Северна Македония ще участват в работно заседание в София

09 февруари 2022 | 16:09

Трима министри от България и двама от Република Северна Македония ще участват утре, 10 февруари 2022 г., в заседание на междуведомствената работна група за сътрудничество в областите инфраструктура, транспорт и свързаност. Участие в него ще вземат вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, министърът на местното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски, министрите на транспорта и съобщенията на България – Николай Събев, и на Република Северна Македония – Благой Бочварски, и министърът на енергетиката Александър Николов. В работната среща ще се включат също регионалният заместник-министър Деляна Иванова, Размена Цекич-Дурович – държавен секретар в министерството на икономиката на Република Северна Македония, и експерти от ведомствата на двете страни.

Участниците ще дискутират теми, свързани с транспорта и транспортната свързаност между двете страни, енергетиката и регионалната политика.

Преди това вицепремиерът Гроздан Караджов и Горан Милевски ще участват и в заседание по Меморандума за разбирателство между Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България и Министерството на местното самоуправление на Република Северна Македония.

 

Уважаеми колеги,

 

Представителите на медиите ще имат възможност да присъстват и да направят протоколни кадри на откриването на заседанието на междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите инфраструктура, транспорт и свързаност. То ще започне в 15.30 часа, утре, 10 февруари. Приветствия към участниците ще направят ръководителите на делегациите.

Заседанието ще се проведе в зала „Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.