Поздравление по случай Димитровден - празник на строителя

Поздравление по случай Димитровден - празник на строителя

26 октомври 2020 | 07:40

Скъпи колеги,

Поздравявам Ви с празника на строителя Димитровден.

На този ден точно преди година отчетохме постигнатото в сектора и начертахме амбициозни планове за бъдещето. Но реалността се оказа различна. Животът на хората в България, а и в целият свят премина под знака на пандемията от COVID-19, която промени из основи не само бита, емоциите и нагласите ни, но и работната среда.

Мисля, че въпреки трудностите се справяме добре на професионалното поприще. Строителство не спря и в най-тежките моменти за страната, а това не можеше да се случи без Вас – служителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и неговите структури, които продължиха да работят в областта на пътната инфраструктура, водите, кадастъра, регионалната и жилищната политика,  Оперативна програма „Региони в растеж“ и програмите за трансгранично сътрудничество. Благодарение на Вас големите инфраструктурни проекти не бяха блокирани и това осигури заетост и доходи на хиляди хора, които са свързани с нашия бранш. С други думи - всички ние помогнахме спадът в икономиката да бъде по-малък, отколкото се очакваше, което трябва да ни носи гордост и удовлетворение.

Затова искам да Ви благодаря за усилията и свършената работа и да Ви пожелая здраве, сила и висок дух. Нека заедно преминем през новите предизвикателства и в края на следващия строителен сезон да се радваме на плодовете от труда си.

Честит празник, колеги!

Инж. Петя Аврамова,
министър на регионалното развитие и благоустройството