Зам.-министър Валентин Йовев откри симпозиум за професионалните практики в геодезията

Зам.-министър Валентин Йовев откри симпозиум за професионалните практики в геодезията

08 ноември 2018 | 17:02

„Обучението и усъвършенстването ни не приключва със завършване на университета, а продължава през целия ни професионален и жизнен път. Дълбоко мое убеждение е, че всеки от нас трябва да е образец на занаята в очите на обществеността, за да може да ни уважава и почита подобаващо“. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев при откриването на 27-я Международен симпозиум на тема „Съвременните технологии, образованието и професионалната практика в геодезията и свързаните с нея области“, организирана от Съюза на геодезистите и земеустроителите в България.

По време на срещата инж. Йовев обърна внимание, че отговорността, която професионалистите от този бранш имат, е огромна, не само по отношение на качеството на работата, но и на професионалния морал. Той отбеляза, че форумът е гаранция за усъвършенстване на знанията и споделянето на най-добрите практики в областта на геодезията, картографията, фотограметрията, глобалните навигационни системи, дистанционните изследвания, кадастъра и инвестиционните проекти. Събитието е доказателство, че професията се развива успешно и е прекрасен пример за младите бъдещи колеги в бранша, каза още той.  

Регионалният заместник-министър пожела успешна работа на участниците и изрази увереност, че те ще бъдат удовлетворени от споделения по време на симпозиума опит.