Зам.-министър Валентин Йовев присъства на откриването на новата учебна година в УАСГ

Зам.-министър Валентин Йовев присъства на откриването на новата учебна година в УАСГ

10 септември 2018 | 13:35

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов бяха гости на откриването на 76-тата академична година в Университета по архитектура, строителство и геодезия. На празника на най-старото Висше техническо училище в България присъстваха десетки представители на професионалните гилдии и строителния бизнес, които подчертаха огромната му роля като ковачница на кадри в развитието на строителния бранш и благоустройството.

Пред академичното ръководство и студентите зам.-министър Йовев отбеляза, че е горд възпитаник на висшето училище. „Не само традициите ни задължават да развиваме, усъвършенстваме и почитаме този университет, но и нашата професионална съвест. Дипломата и занаята ни задължават през целия ни жизнен и професионален път да помним и тачим учебното заведение“, каза инж. Йовев. „Професията тук е трудна, но благородна и благодатна. Учете, уважаеми колеги, защото всеки трябва да е образец на знанията в очите на обществеността. Отговорността, която поемате като професионалисти от университета е огромна, независимо от каква позиция я упражнявате – проектанти, строители или надзорници.

Ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков подчерта, че интересът към професиите в университета не секва. „За мен е огромна радост да Ви поздравя с откриване новата учебна година. С особено вълнение започваме учебните занятия в храма на строителната наука. Гордеем се, че ние сме подготвили поколения архитекти и инженери, които са изградили страната, която виждаме в момента. Наши възпитаници през тези 76 години са оставили своя почерк и в редица държави по света.