BG161PO001/3.1-04/2011 „Реставрация и консервация на дворец "Евксиноград" и прилежащия му парк” към Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, Oперация 3.1. „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”

BG161PO001/3.1-04/2011 „Реставрация и консервация на дворец "Евксиноград" и прилежащия му парк” към Приоритетн

10 февруари 2011 | 15:18
Прикачени файлове (4)

Министерство на регионалното развитие и благоустройството обявява процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, Приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма”, операция 3.1. „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.1-04/2011 „Реставрация и консервация на дворец "Евксиноград" и прилежащия му парк”.

Целта на схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е да подкрепи развитието на дворец „Евксиноград” и прилежащия му парк като конкурентоспособна туристическа атракция, която допринася за развитието на устойчив културен туризъм, разнообразяване на туристическото предлагане и увеличаване на ползите от туризма.

Конкретен бенефициент на помощта по схемата е Министерски съвет.

Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общият размер на схемата е 9 779 150 лв. или 5 000 000 евро.

Допустимите за финансиране дейности обхващат:
1. Развитие на културни и исторически атракции – строителство, реставрация, консервация, експониране, опазване, оборудване, въвеждане на техники и програми за интерпретация и анимация и др.
2. Подобряване на съпътстващата туристическа инфраструктура, необходима за нуждите на туристическите атракции (туристически пътеки и пътеки на здравето, маршрути за катерене, езда и колоездене, указателни табели, посетителски информационни центрове, места за пикник, детски площадки и съоръжения за отдих, негенериращи печалба, паркинги, тротоари, зелени площи, обществени тоалетни, осветление, малки съоръжения за събиране отпадъци, съоръжения за подобряване достъпа на лица с увреждания и за улеснение на възрастни посетители)
3. Изграждане на допълваща дребномащабна техническа инфраструктура в района на атракциите (път за достъп, комунални услуги и удобства за посетителите, осигуряваща интегрирано развитие на туристическите продукти)
4. Допълващи дребномащабни неинфраструктурни дейности, имащи пряко отношение към подкрепяните недвижими културни ценности (организиране на събития в района на атракцията, маркетингови и рекламни дейности)
5. Съпътстващо обучение на персонала, работещ в подкрепяните атракции.

Проектното предложение се подава на адрес:
гр. София, п. к. 1202, ул. “Св. Св. Кирил и Методий” № 17 – 19,
Министерство на регионалното развитие и благоустройството,
Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие”,
Отдел „Изпълнение на програмните приоритети”.

Крайният срок за подаване на проектното предложение е 30 септември 2011 г., 16:00 часа местно време

Насоките за кандидатстване и пълният комплект от документи са одобрени от Ръководителя на Управляващия орган на ОПРР със заповед № РД-02-14-246/ 10.02.2011 г.
Насоките за кандидатстване и пълният комплект от документи са публикувани на интернет-страницата на оперативната програма www.bgregio.eu в секция Отворени търгове, на интернет-страницата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството www.mrrb.government.bg и на интернет-страницата на Единния информационен портал www.eufunds.bg.

mrrb
  • Прикачени файлове (4)
    Заповед
    Изисквания за кандидатстване
    Пакет документи
    Договор
Прикачени файлове (4)