ПОКАНА ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА” ДОГОВОР № MIDP-MP-QCBS- 3 ”Изработване на регионални генерални планове за водоснабдяване и канализация за Западен регион”

ПОКАНА ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИНФР

10 март 2011 | 09:36

ПОКАНА ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА”
КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ
ЗАЕМ № 7834-BG, ДОГОВОР № MIDP-MP-QCBS- 3
”Изработване на регионални генерални планове за водоснабдяване и канализация за Западен регион”
Правителството на Република България е получило заем от Международната банка за възстановяване и развитие за целите на Проект за развитие на общинската инфраструктура и възнамерява да използва част от средствата за консултантски услуги.

Един от компонентите на посочения проект включва разработването на  генерални регионални планове за водоснабдяване и канализация за три региона, както следва: Западен, Централен и Източен регион. Изискват се консултантски услуги за:
•изготвяне на регионални генерални планове за водоснабдяване и канализация.

Продължителността на предоставяне на  консултантските услуги е приблизително 17/седемнадесет месеца/, считано от дата на подписване на договора за тяхното извършване.

В тази връзка Министерство на регионалното развитие и благоустройството кани консултанти, с необходимата квалификация да заявят своя интерес за предоставяне на консултантски услуги по договор MIDP-MP-QCBS- 3:”Изработване на регионални генерални планове за водоснабдяване и канализация за Западен регион”. Западният регион обхваща обособените територии на следните “Вик” оператори:
„ВиК”- Видин „ВиК”- Враца „ВиК”-Ловеч „ВиК”- Берковица „ВиК”- Монтана „ВиК”-Плевен „ВиК”- Аспарухов вал, Кнежа „ВиК”- Стенето, Троян „ВиК”-Благоевград „ВиК”- Петрич „ВиК”- Кресна „ВиК”- Сандански „ВиК”-Дупница „ВиК”- „Кюстендилска вода”, Кюстендил „ВиК”- Перник „ВиК”- „Паничище”, Сапарева баня „ВиК”- Бебреш, Ботевград „ВиК”- София област.

Заинтересованите консултанти трябва да предоставят информация, показваща, че притежават необходимата квалификация за извършване на услугите:
•Профил на консултанта - дата и място на регистрация, цялостен опит в областта на консултантските услуги (описание на подобни задачи, опит при подобни условия), човешки ресурси (общ опит и квалификация на основния персонал, годините, които работят в компания), финансов капацитет ( общ годишен оборот за последните три години, годишен оборот в областта на  консултантските услуги през последните пет години).
•Осигуряване на качество: Кратък преглед на мерките, които консултантът възнамерява да предприеме, за да обезпечи качеството на проекта, чиято значимост ще бъде оценявана.
•Списък на собствено и наето техническо оборудване и софтуер, необходими за изпълнение на консултантските услуги.
•Опит в подобни проекти и в предоставянето на услуги с подобен предмет. Списък на подобни договори, изпълнени през последните пет години с кратко описание на техническото задание, включително името на клиента, място и срок, цена и т.н
•Опит в региона. Информация за регионален опит в подобни проекти. Опит в сътрудничество с местни и регионални консултанти и изпълнението на подобни задания в страната или региона.
•Препоръки от предишни клиенти.

Заинтересованите консултанти, които биха искали да подадат  заявление за изразяване на интерес за повече от един договор (за повече от един регион) следва да потвърдят, че притежават достатъчно финансов и човешки ресурс за изпълнение на повече от един договор. За всеки отделен  договор,  консултантите следва да предвидят в своите заявления за изразяване на интерес, различни експерти, които ще бъдат  включени в екипите на ключови експерти.
С цел повишаване на своята квалификация, консултантите могат да се сдружават. Това сдружение може да бъде както под формата на обединение (по смисъла на Закона за задълженията и договорите или Търговския закон) или Джойнт вентчър, така и като подизпълнител. Обединението следва да определи една от фирмите, включени в него, да го представлява. В случай на обединение, всички съдружници, включени в него ще бъдат оценявани общо за целите на кратката листа и ще бъдат солидарно отговорни за изпълнението на консултантските услуги, в случай, че бъде подписан договор с тях. В своето заявление за изразяване на интерес заинтересованите консултанти трябва ясно да посочат структурата на своето сдружение, както и разпределението на отговорностите между неговите членове и подизпълнители. Неясни заявления за изразяване на интерес по отношение на изрази като „Заедно с" и / или "в принадлежност към" няма да бъдат разглеждани. По принцип всяка фирма - консултант поддържайки едно заявление за изразяване на интерес трябва да реши дали иска участва като подконсултант или като индивидуален консултант или като партньор в обединение. Моля, обърнете внимание, че фирмата – консултант трябва да представи само едно заявление за изразяване на интерес в рамките на  една и съща процедура за подбор- самостоятелно като индивидуален консултант или като партньор в обединение. Никоя фирма консултант, която е подала заявление за изразяване на интерес самостоятелно или като партньор в обединение не може да участва като подизпълнител на друга фирма –консултант в един и съща процедура за подбор. Фирма-консултант, която участва в качеството на подизпълнител на друга фирма-консултант или обединение на такива, може да участва  като подизпълнител и на други фирми - консултанти в рамките на една и съща процедура за подбор, но само в това си качество.

Заинтересованите консултанти могат да получат допълнителна информация на посочения по-долу адрес от 9.00 ч. до 16.00 ч.

Консултантът ще бъде определен в съответствие с  процедурите, посочени в Указанията на Световната банка: Избор и наемане на консултанти от заемополучатели на Световната банка (последното издание), чрез метод QCBS.

Заявленията за изразяване на интерес следва да бъдат подадени в 1 /един/ оригинал и 3 /три/ копия, като информацията, предоставена с тях, трябва да бъде  на английски език. Заявленията за изразяване на интерес трябва да бъдат подадени  на посочения  по-долу адрес до 25 март 2011 г., 16:00 ч. (местно време София) със изрично посочване на следната информация: „Заявление за изразяване на интерес за предоставяне на консултантски услуги  по Договор № MIDP-MP-QCBS- 3:”Изработване на регионални генерални планове за водоснабдяване и канализация за Западен регион”.

Адрес за информация и подаване на документите за изразяване на интерес:
Министерство на регионалното развитие и благоустройство
Дирекция „Инвестиционни дейности”
стая 503, ет. 5
Проект за развитие на общинска инфраструктура
г-жа Калина Шопова, технически координатор
Ул. „Св. Св. Кирил и Методий” №17-19,
1202, София, Република България
Tel: +359 2 9405338
Fax: +359 2 9872517
E-mail: KShopova@mrrb.government.bg
Web site: http://www.mrrb.government.bg

 

 

 

 

 

mrrb