Покана за подаване на проектни предложения по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/4.1-05/2011 „Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в общини извън градските агломерационни ареали”

Покана за подаване на проектни предложения по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001

31 януари 2011 | 14:46
Прикачени файлове (4)

Покана
за подаване на проектни предложения по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

Министерство на регионалното развитие и благоустройството обявява процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, Приоритетна ос 4 „Местно развитие и сътрудничество”, операция 4.1. „Дребномащабни местни инвестиции”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/4.1-05/2011 „Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в общини извън градските агломерационни ареали”

Настоящата схема цели:
•Подобряване възможностите за достъп до диагностика, лечение и долекуване на населението в малки общини извън градските агломерационни ареали
Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектите ще се изпълняват на територията на Република България, в общини извън градските агломерационните ареали.

Конкретните бенефициенти по настоящата схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са общините, на чиято територия са разположени общински болници определени в анекс 1 „Болници с възможност за финансиране от ЕК по ОП „Регионално развитие” към Изменението на Концепцията за преструктуриране на системата на болнична помощ одобрено от Министерски съвет с Протокол № 43 от заседанието на Министерския съвет на 1 декември 2010 г.

Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
•Доставка на подходящо оборудване (вкл. закупуване на линейки и реанимобили) и строително-ремонтни работи на сградите/ помещенията на общински лечебни заведения, с възможност да предлагат услуги за долекуване и/или обособяване на медицински центрове в съответствие с одобрените Национална здравна стратегия 2008-2013 г. и Концепцията за преструктуриране на системата за болнична помощ на Република България за периода 2010-2017 г.
•Подобряване достъпа за хора с увреждания до и в изброените по-горе сгради

Общият размер на схемата влиза на 40 713 672,98 лв. разпределена в два компонента:
Компонент
1. Болници за активно лечение с възможност да предлагат услуги за долекуване: 32 713 672,98 лв.
Компонент 2. Болници за активно лечение, които ще бъдат обособени в медицински центрове: 8 000 000 лв.

Проектните предложения се подават на адрес:
гр. София, п. к. 1202, ул. “Св. Св. Кирил и Методий” № 17-19
Министерство на регионалното развитие и благоустройството
Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие”
Отдел „Изпълнение на програмните приоритети”

Краен срок за подаване на проектни предложения: 12 август  2011 г, 16:00 ч. местно време.

Пълният комплект от документи и Изискванията за кандидатстване са публикувани на интернет адреси: www.bgregio.eu и www.eufunds.bg.

mrrb
  • Прикачени файлове (4)
    Заповед
    Формуляр за кандидатстване
    Договор
    Изисквания за кандидатстване
Прикачени файлове (4)