Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министер

14 ноември 2022 | 14:59

Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, приет с Постановление № 171 на Министерския съвет от 2017 г. (обн., ДВ, бр. 68 от 2017 г., изм. и доп., бр. 70 от 2018 г., бр. 31 и 71 от 2019 г., бр. 57 от 2020 г. и бр. 53 от 2022 г.)

Причините, които налагат приемането на проекта на постановление на Министерския съвет, са продиктувани от необходимостта от оптимизация на организационната структура на МРРБ и функционалните характеристики на структурните звена на ведомството чрез прецизиране на техните функции, както и от укрепване на административния капацитет.

В общата администрация е констатирана необходимост от промяна в щатните бройки на три от дирекциите, с цел оптимизация на работните дейности в областта на правното обслужване, връзките с обществеността, протокола и международното сътрудничество и финансово-стопанското осигуряване.

В специализираната администрация е установена потребност от прецизиране функциите на част от дирекциите, като с цел оптимизация на работните дейности и подобряване координацията между отделните структури в министерството е необходимо обединение на следните дирекции: „Търговски дружества и концесии“ с дирекция „Държавна собственост“, дирекция „Водоснабдяване и канализация“ с дирекция „Геозащита и благоустройствени дейности“.

Предложените изменения и допълнения са насочени към повишаване ефективността на дейността на МРРБ в приоритетни области, при постигане на пълно съответствие със Закона за администрацията и действащото законодателство в областта на регионалното развитие и благоустройството с оглед изпълнение на правомощията на министъра като орган на изпълнителната власт, провеждащ държавната политика в областта на регионалното развитие и благоустройството.

Дата на приключване – 14.12.2022 г.

mrrb
  • Прикачени файлове (5)
    Проект на Постановление
    Проект на Доклад
    Частична предварителна оценка на въздействието
    Становище на администрацията на Министерския съвет
    Справка за отразяване на становищата
Прикачени файлове (5)